Loading…
Esti aici:  Acasa  >  Stiri Arges  >  Articol curent

Ziua mondiala a Apei, sărbătorită în Argeș

Autor   /   23 March 2013  /   Fara comentarii

Astăzi întrega lume sărbătorește APA factorul fără de care viața nu ar exista. La 22 decembrie 1992, în cadrul Conferinței Națiunilor Unite asupra Mediului înconjurător de la Rio de Janeiro a fost adoptată hotărârea prin care 22 martie a devenit Ziua mondială a apei.

Organizația Națiunilor Unite a hotărât ca 2013 să fie Anul Internațional al Cooperării în domeniul Apei, iar Ziua Mondială a Apei 2013 se desfășoară sub sloganul “Water, water everywhere, only if we share”, care îndeamă la unirea forțelor și intereselor tuturor într-un scop comun, acela de lua deciziile favorabile pentru utilizarea corecta a resurselor de apă.

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea sărbătorește Ziua Mondială a Apei prin acțiuni în unitățile de învățământ, igienizări pe cursurile de apă, întâlniri de lucru și porți deschise.

În această săptămână chimiștii de la Laboratorul ABAAV au fost la grădinițele cu program prelungit Floare de Colț și Aripi Deschise, la Școala Gimnazială Mihai Eminescu, la Asociația Hercules din Costești, unde au analizat probe de apă în fața elevilor, realizând cu ajutorul substanțelor adevărate numere de “magie”. Ca să înțeleagă  și mai bine semnificația acestei zile copiii au primit din partea ABAAV torturi în forma unei picături de apă. Cei mici au relizat lucrări în care au arătat, într-un stilul propriu,  ce știu despre apă. Au pictat, au construit machete, au creat obiecte de decor,  toate având în componență apa. Și ca să își amintească de acest evenimet, la finalul lecțiilor, copiilor le-a fost înâmată diploma pentru implicarea în evenimentele de protecție a mediului, oferită de Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea.

Ziua Mondială a Apei a fost sărbătorită și prin acțiuni de ecologizare. Angajații ABA Argeș-Vedea au strâns gunoaiele de la barajele Prundu și Bascov și în zona Câmpulung pe Valea Romaneștilor și Valea Zidarilor.

Tot cu acest prilej a avut loc ședința Comitetului de Bazin Argeș-Vedea Comitetul reuneşte reprezentanții Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, Ministerului Apelor, Pădurilor și Pisciculturii, ai prefecturilor, primăriilor, consiliilor judeţene, ONG-uri şi agenţilor economici din bazinul hidrografic Argeș- Vedea. Ședința a fost prezidată de prefectul de Argeș, Cristian Soare, care  îndeplinește și funcția de președinte al Comitetului de Bazin Argeș-Vedea.

Pe ordinea de zi a fost prezentarea unor proiecte cu impact în domeniul gospodăririi apei:

  • Opțiuni si mecanisme de EU BLUEPRINT pentru managementul resurselor de apă în context

transfrontalier.

  • “Calendarul si programul de lucru privind activitățile de participare a publicului în scopul realizării

celui de-al doilea Plan de Management al Spațiului Hidrografic Argeș-Vedea.

  • Proiectul -“Planul pentru prevenirea, protecția și diminuarea efectelor inundațiilor în bazinul hidrografic Argeș-Vedea – Stadiul de Implementare.

Participanții la ședința Comitetului de Bazin Argeș-Vedea au putut admira și o parte din lucrările realizate de copiii de la grădinițele Floare de Colt, Căsuta Povestilor, Aripi Deschise, de la Scoala Mihai Eminescu și Asociația Hercules, pe tema apei, acestea fiind expuse în sala  de ședință.


Citeste si...

Comentează folosind contul de Facebook

    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

You might also like...

loteriabonurilor

Loteria bonurilor fiscale

Citeste mai mult →