Loading…
Esti aici:  Acasa  >  Opinii  >  Articol curent

OPINII: Salariile, ca barometrul vara la munte

Autor   /   3 May 2012  /   Fara comentarii

A doua zi după ce se instala la Palatul Victoria, istoricul Mihai Răzvan Ungureanu mărea salariile românilor; din gură, desigur, că altfel… Dar orişicâtuşi de puţin, contează enorm.

În aceeaşi zi, liderul Opoziţiei Victor Ponta zicea că e ilegal, că şase luni înainte de alegeri, că bla-bla-bla…
Timp de 78 de zile ale guvernului Ungureanu, salariile bugetarilor au crescut de 3×78 de ori şi au rămas pe loc tot de 3×78 de ori, după cum premierul, ministrul finanţelor şi cel al muncii se trezeau dimineaţa cu faţa la bec, la fereastra luminoasă a vilei sau la cearşaf. De trei ori pe zi bugetarii erau în depresie, luau distonocalm cu pumnul şi tot de trei ori pe zi erau prin al nouălea cer plutind laolaltă cu îngerii.
Dar a căzut guvernul celor 78 de zile şi, fericire!, a venit guvernul USL.
În ziua în care a fost desemnat ca premier, Victor Ponta a şi anunţat creşterea salariilor, euforia era de necontrolat.
Dar, a doua zi mai de dimineaţă, pentru matinali, ministrul de finanţe abia desemnat învăţase peste noapte de la Boc cuvântul prudenţă.
Mai pe seară însă a apărut doamna Mariana Câmpeanu şi ne-a dat avânt: salariile se reîntregesc ca familiile din poveste.
Dar, a treia zi la prânz, premierul Victor Ponta ne-a spus-o de la obraz: nu sunt bani!
La five o’clock însă, a venit în faţa camerelor de luat imagini ministrul de finanţe încă în exerciţiu: Ba sunt bani. Dacă el rămânea la guvernare, în iunie mărea salariile.

La 1 iunie 2010, marinarul a ieşit în faţa scării din Palatul Cotroceni şi a aruncat salariile românilor în…mare. De atunci, guvernanţi de toate culorile se dau de ceasul morţii să le scoată. Şi toată ţara e cu ochii pe guvernanţi. Uitând românii de rând că toată miza e, acolo, un mizilic de 100, 200 de lei, cam cât ne promitea Ceauşescu în 21 decembrie 1989 pentru a ne întoarce la casele noastre. Că n-am văzut până acum, în doi ani, judecători, procurori, prefecţi şi secretari de stat tremurând pentru că nu li se reîntregesc salariile.


Citeste si...

Comentează folosind contul de Facebook

    Print       Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

You might also like...

loteriabonurilor

Loteria bonurilor fiscale

Citeste mai mult →